Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν μια σύγχρονη λύση για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν. Το εμφύτευμα δοντιών παρέχει μια τεχνητή ρίζα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αγκυρώσει τα δόντια αντικατάστασης όπως κορώνες, γέφυρες και αφαιρούμενες οδοντοστοιχίες.

Εάν τα δόντια αντικατάστασής σας αποτύχουν, μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα και ανώδυνα - αλλά το οδοντικό εμφύτευμα που τα κρατά στη θέση του πρέπει να διαρκέσει για όλη τη ζωή. Η εμφύτευση οδοντικών εμφυτευμάτων μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη διαδικασία, αλλά είναι απολύτως ασφαλής, έχει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας και οι περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν καθόλου ή λίγη δυσφορία. Τα μόνιμα και αποτελεσματικά, οδοντικά εμφυτεύματα σας επιτρέπουν να τρώτε, να πίνετε, να μιλάτε και να χαμογελάτε με πραγματική αυτοπεποίθηση.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται περιοδοντική εξέταση πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, ενώ ο έλεγχος και η συντήρησή τους θα πρέπει να γίνεται δια βίου προς αποφυγή φλεγμονής τους, της λεγόμενης περιεμφυτευματίτιδας. Φλεγμονή παρόμοια με αυτή που αναπτύσσεται στους περιοδοντικούς ιστούς, που όμως ελέγχεται και θεραπεύεται δυσκολότερα, καθιστώντας την πρόληψή της ακόμη πιο σημαντική, για ευνόητους λόγους….

Μονήρες Εμφύτευμα

Ποια είναι η θεραπεία;

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια απλή διαδικασία. Λαμβάνοντας λιγότερο χρόνο από άλλες οδοντιατρικές πράξεις, οι περισσότεροι ασθενείς θεωρούν ότι η διαδικασία είναι χωρίς πόνο και χωρίς καθόλου ή ελάχιστη ενόχληση μετά. Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία σας, θα έχετε ένα δόντι αντικατάστασης που μοιάζει, αισθάνεται και λειτουργεί όπως το δικό σας - το καθαρίζετε ακόμη και με τον ίδιο τρόπο.

 Ποιες είναι οι εναλλακτικές θεραπείες

Οι εναλλακτικές θεραπείες για ένα μόνο εμφύτευμα δοντιών έχουν πολλά μειονεκτήματα. Μια συμβατική οδοντιατρική γέφυρα συνδέεται με τα δόντια και στις δύο πλευρές του κενού, τα οποία επιβαρύνονται περισσότερο καθώς φέρουν το βάρος τους - προκαλώντας πιθανή ζημιά και μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της γέφυρας. Οι οδοντοστοιχίες μπορεί να είναι άβολες, χαλαρώνουν με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να βλάψουν τα γειτονικά δόντια και τα ούλα.

Είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε ένα δόντι που λείπει;

Η αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει δεν αφορά μόνο την εμφάνιση - είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του στόματος. Με λιγότερα δόντια για να μασάτε το φαγητό σας, το άγχος στα υπόλοιπα δόντια σας αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους. Τα δόντια και στις δύο πλευρές του κενού μπορούν να κλίνουν σε αυτό, αλλάζοντας το δάγκωμα σας και θέτοντάς σας σε κίνδυνο φθοράς των δοντιών και των ούλων εάν τα τρόφιμα συσκευαστούν.