Καλέστε μας στο 2310267132 - 6944718567

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
DDS, MSc, MClinDent Perio
Εξειδικευμένη Περιοδοντολόγος 
Εμφυτεύματα
Eastman Dental Institute, UCL
UK Specialist

Παρουσίαση της νέας ταξινόμησης (2017) των περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών νόσων και ανάλογη διαχείριση του ασθενή

Διαδικτυακή μου παρουσίαση σχετικά με τη νέα ταξινόμηση των περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών βλαβών, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο 2017 World Workshop με συνεργασία της Ευρωπαϊκής Περιοδοντολογικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Ακαδημίας της Περιοδοντολογίας, στα πλαίσια μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. 

Συσχέτιση Διατροφής- Τερηδόνας & Συμβουλές διατροφής

Συμβουλεύουμε τους ασθενείς για τους υδατάνθρακες που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την πρόκληση της τερηδόνας και για το που περιέχονται (ιδιαίτερα οι κρυφές μορφές της ζάχαρης). 

Απορίες ενός ζαλισμένου γονέα ….. Πότε πρέπει να είναι η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο?

Η πρώτη επίσκεψη συνίσταται να είναι μεταξύ των 6-12 μηνών του βρέφους, στην ουσία δηλαδή από την εμφάνιση στο στόμα του πρώτου νεογιλού δοντιού, όπου και ο ‘ασθενής’ εντάσσεται σε βασικό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής για παιδιά 0-2 ετών.

Νέα ταξινόμηση περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών νόσων.

Το 2017 η Αμερικανική Ακαδημία Περιοδοντολογίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση Περιοδοντολογίας στο παγκόσμιο workshop συμφώνησαν και παρουσίασαν τη νέα ταξινόμηση περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών νόσων. Με αφορμή λοιπόν τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά βήματα στον χώρο της περιοδοντολογίας και εμφυτευματολογίας μου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσω αυτά τα καινοτόμα δεδομένα διαδικτυακά. Διαβάστε περισσότερα πώς μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς ή και να την παρακολουθήσετε μεταγενέστερα, καθώς θα είναι διαθέσιμη για τους υπόλοιπους 2 μήνες…….

perio logo

Αλεξάνδρα Ευθυμίου

Υπ. Διδάκτορας Α.Π.Θ

Επιστημονικός Συνεργάτης Α.Χ.Ε.Π.Α

UK Specialist List

Clinical Teaching Fellow Eastman, UCL, UK

map

Εγνατίας 83 Θεσσαλονίκη, 54635

fb

 

motoa

motob

motoc