Στόμα Υγεία & Αισθητική

01

Ασθένεια των ούλων/ Συμπτώματα περιοδοντικής νόσου

Η ασθένεια των ούλων (ουλίτιδα) είναι μια πολύ κοινή πάθηση και οι περισσότεροι άνθρωποι θα την βιώσουν τουλάχιστον μία φορά. Στους περισσότερους, εάν μείνει αθεράπευτη θα εξελιχθεί σε σοβαρή περιοδοντική νόσο, την λεγόμενη περιοδοντίτιδα που αποτελεί σήμερα την κύρια αιτία απώλειας δοντιών. Μπορεί να εκδηλωθεί με οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα:
 • Κόκκινα, πρησμένα ή τρυφερά ούλα
 • Αιμορραγία των ούλων όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή/και αυτόματη
 • Χαλαρά δόντια ή/και που έχουν μετακινηθεί
 • Επίμονη κακή αναπνοή
 • Μια κακή γεύση στο στόμα σας
 • Αποστήματα ούλων
 • Ούλα που έχουν υποχωρήσει (υφιζήσεις ούλων)

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν ανησυχείτε για κάποιο από αυτά τα συμπτώματα.
02

Θεραπεία περιοδοντικής νόσου

Οι γενικοί οδοντίατροι μπορούν να σας παρέχουν συμβουλές και απλή περιοδοντική θεραπεία, αλλά θα είναι προτιμότερο να σας παραπέμψουν σε ειδικό για πιο προχωρημένη θεραπεία, καθώς οι εξειδικευμένοι περιοδοντολόγοι έχουν πραγματοποιήσει χρόνια περιοδοντικής εκπαίδευσης σε προχωρημένο επίπεδο. Όλες οι θεραπείες μας είναι ασφαλείς, αποτελεσματικές και προκαλούν ελάχιστη ενόχληση. Στη συνέχεια, θα επιστρέψετε στον γενικό οδοντίατρό σας, αλλά σας συνιστούμε να επιστρέψετε να μας επισκέπτεστε τακτικά για εστιασμένη, ενδελεχή συντήρηση, απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της θεραπείας σας και για τη διατήρηση της στοματικής σας υγείας.

 • Βασική/ Μη Χειρουργική Περιοδοντική Θεραπεία

  Τα πρώτα στάδια της νόσου των ούλων μπορεί να απαιτούν μόνο μη χειρουργική θεραπεία. Η αποτρύγωση και η ριζική απόξεση είναι μια ενδελεχής και απαιτητική διαδικασία για την προσεκτική αφαίρεση της πλάκας και τρυγίας υπερ- και υποουλικά και λείανση της ρίζας των δοντιών για την απομάκρυνση τυχόν βακτηριακών τοξινών. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν θα χρειαστούν περαιτέρω θεραπεία, αν και σας συνιστούμε να κρατάτε τα καθορισμένα ραντεβού επανεξέτασης και περιοδοντικής συντήρησης για να διατηρήσετε τη στοματική σας υγεία.

 • Laser Dentistry/ Οδοντιατρική με λέιζερ

  Η οδοντιατρική με λέιζερ είναι μια καινοτόμος τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει μη χειρουργικές θεραπείες για ασθένειες των ούλων. Το λέιζερ διόδων που χρησιμοποιούμε παράγει μια στενή, έντονη δέσμη φωτεινής ενέργειας σε μήκος κύματος που είναι ιδανικό για διαδικασίες μαλακού ιστού. Αυτή η ενέργεια σκοτώνει τα βακτηρίδια, απολυμαίνοντας αποτελεσματικά τυχόν τσέπες των ούλων που έχουν σχηματιστεί λόγω της ασθένειας των ούλων. Με πολύ λιγότερα βακτήρια στο στόμα σας, η διαδικασία επούλωσης και αναγέννησης ιστών θα είναι ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. Αξίζει, όμως, εδώ να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει υπεροχή αυτής της θεραπείας έναντι της συμβατικής προαναφερθείσας διαδικασίας. Απεναντίας, προσφέρεται κυρίως σαν συμπληρωματική μη επεμβατική διαδικασία και η θεραπεία, ούτως ή άλλως, είναι ανώδυνη και άνετη.
03

Χειρουργική Περιοδοντική Θεραπεία


Μείωση Περιοδοντικών Θυλάκων

Η περιοδοντική νόσος βλάπτει τα ούλα σας, οδηγώντας σε θυλάκους (τσέπες) γύρω από τα δόντια σας. Τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν σε αυτές τις ‘τσέπες’, προκαλώντας μεγαλύτερη απώλεια οστών και ιστών. Χωρίς θεραπεία, τα ούλα σας θα υποστούν ανεπανόρθωτα βλάβη και τα προσβεβλημένα δόντια θα πρέπει να αφαιρεθούν. Μπορούμε να το αποφύγουμε με μια μικρή διαδικασία για να βγάλουμε τα επιβλαβή βακτήρια από αυτές τις τσέπες. Αναδιπλώνουμε τον ιστό των ούλων, αφαιρούμε τα βακτήρια και ασφαλίζουμε τον ιστό των ούλων στη θέση του. Ομαλοποιούμε επίσης οποιεσδήποτε ακανόνιστες επιφάνειες του κατεστραμμένου οστού για να περιορίσουμε τις περιοχές όπου μπορούν να ζήσουν τα βακτήρια, διευκολύνοντας τα ούλα σας να επανασυνδεθούν σε υγιή οστά.
04

Επιλογές αισθητικής περιοδοντικής θεραπείας

Η υποχώρηση των ούλων, τα ουλικά χαμόγελα και οι εκτεθειμένες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του στόματος και άγχος για την κατάσταση του χαμόγελου σας. Όλες αυτές οι θεραπείες έχουν οφέλη για την υγεία και αισθητική αξία..

 • Επιμήκυνση κλινικής μύλης

  Εάν ένα δόντι είναι αποσυντεθειμένο, σπασμένο κάτω από τη γραμμή των ούλων ή πολύ κοντό, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση στεφάνης ή γέφυρας για την αποκατάστασή του. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιμήκυνση της κλινικής μύλης μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο των ούλων και των οστών, καθιστώντας δυνατή την αποκατάσταση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μεταμορφώσει ένα δόντι ή ακόμη και ένα πλήρες σετ, και είναι μια εξαιρετική αισθητική λύση για ασθενείς που αισθάνονται ότι το χαμόγελό τους είναι πολύ «ουλικό» (δείχνουν πολύ ούλο όταν χαμογελούν) ή τα ούλα τους είναι άνισα.

 • Ουλικά μοσχεύματα

  Η περιοδοντική νόσος μπορεί να αναγκάσει τα ούλα σας να υποχωρήσουν, εκθέτοντας τις ρίζες των δοντιών σας. Οι ρίζες πρέπει να παραμένουν κάτω από τη γραμμή των ούλων σας, και όταν εκτίθενται, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητες σε ερεθίσματα και στην αποτριβή. Οι εκτεθειμένες ρίζες μπορούν επίσης να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται περισσότερο και να επηρεάζουν τη γήρανση στην εμφάνισή σας. Η χειρουργική αυτή επέμβαση περιλαμβάνει τη λήψη ιστού των ούλων από άλλο μέρος του στόματος σας - συνήθως τον ουρανίσκο σας - και τη χρήση του για την κάλυψη της εκτεθειμένης ρίζας, ενώ υπάρχουν και αντίστοιχα προϊόντα στο εμπόριο, καταλλήλως επεξεργασμένα προς κλινική χρήση για όποιον ασθενή το επιθυμεί. Αυτό μπορεί να προστατεύσει τη ρίζα από τη φθορά, τη χαμηλότερη ευαισθησία, να μειώσει την περαιτέρω ύφεση και την απώλεια οστών - και να κάνει το χαμόγελό σας να φαίνεται πιο νεανικό.

 • Αύξηση φατνιακής ακρολοφίας

  Όταν χάνετε ένα δόντι, το οστό της γνάθου σας δεν χρειάζεται πλέον να το υποστηρίζει και φυσικά θα αρχίσει να υποχωρεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια εσοχή των ούλων όπου υπήρχε το δόντι. Αυτό κάνει το δόντι αντικατάστασης να φαίνεται αφύσικο και πολύ μεγάλο. Η αύξηση της κορυφής είναι μια απλή διαδικασία για την αποκατάσταση του φυσικού σας ούλου και των αντίστοιχων διαστάσεων της περιοχής.
05

Στοματική υγιεινή

Ο περιοδοντολόγος είναι ένας ειδικά εκπαιδευμένος κλινικός που επικεντρώνεται στην αφαίρεση της πλάκας και των λεκέδων από τα δόντια και δίνει συμβουλές για την στοματική υγιεινή. Εμπειρογνώμονες στην οδοντιατρική υγιεινή, θα σας βοηθήσουμε να επιτύχετε δια βίου στοματική υγεία, παρέχοντας τον εστιασμένο, λεπτομερή καθαρισμό απαραίτητο για τη θεραπεία που έχετε μαζί μας και συμβουλεύοντας σας επίσης για το πώς να επιτύχετε ένα καλό, σταθερό επίπεδο στοματικής φροντίδας στο σπίτι. Μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει ότι η διατήρηση ενός υγιούς στόματος χωρίς πλάκες σημαίνει μείωση ή ακόμη και αποφυγή της ανάγκης για οδοντιατρική θεραπεία και οποιαδήποτε οδοντιατρική θεραπεία που έχετε θα διαρκέσει περισσότερο. Μπορούμε να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με την στοματική σας υγεία και να σας προτείνουμε τα καλύτερα προϊόντα και τεχνικές για εσάς. Αυτό θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της θεραπείας σας και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε καλή στοματική υγεία για πολλά χρόνια ακόμη.
Τεστ
 • Όταν βουρτσίζω, τα ούλα μου αιμορραγούν υπερβολικά
 • Πέραν της αιμορραγίας, παρατηρώ και άλλα συμπτώματα όπως τα δόντια μου κουνιούνται ή έχουν μετακινηθεί, τα ούλα μου έχουν υποχωρήσει, ενώ υπάρχει και έντονη κακοσμία
 • Δε μου έχουν δείξει πώς να βουρτσίζω και να περιποιούμαι σωστά το στόμα μου
 • Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ μου οδοντίατρο
 • Δε μου έχει αναφέρει ποτέ κανείς αν έχω πρόβλημα ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας
 • Πρόκειται να κάνω ορθοδοντική θεραπεία/ να βάλω σιδεράκια και δε ξέρω πώς να τα περιποιούμαι και να τα καθαρίζω σωστά
 • Πρόκειται να βάλω εμφυτεύματα ή/και να κάνω εκτεταμένη προσθετική εργασία
 • Βρίσκομαι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή είμαι λεχώνα και παρατηρώ έντονη αιμορραγία στα ούλα μου
 • Είμαι καπνιστής και άνω των 25 ετών
 • Κάποιος στο στενό συγγενικό μου περιβάλλον έχει πρόβλημα περιοδοντίτιδας ή έχασε νωρίς τα δόντια του
 • Έχω κάποιο συστηματικό νόσημα όπως σακχαρώδη διαβήτη ή/και κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα

Αν έστω και σε ένα από τα παραπάνω έχετε απαντήσει ΝΑΙ επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού εντελώς Δωρεάν αναφέροντας μας τον κωδικό ΤΕΣΤ

Στοματική Υγιεινή σε μόλις 5 βήματα!!
 1. Διάλεξε το σωστό τύπο οδοντόβουρτσας
 2. Η πιο κατάλληλη οδοντόκρεμα για κάθε περίσταση
 3. Αφιέρωσε χρόνο για αποτελεσματικές κινήσεις και τέλειο καθάρισμα
 4. Μη ξεχνάς τις μεσοδόντιες περιοχές, είτε με νήμα είτε με βουρτσάκια
 5. Τέλος, επέλεξε το ενδεδειγμένο στοματικό διάλυμα για επιπρόσθετη φροντίδα μέσα στη μέρα σου

Και φυσικά, οπλίσου με καλή διάθεση για να πετύχεις το πιο αστραφτερό χαμόγελό σου!!!